Picknick

Datum

13 september, 2014

Categorie
Afterpaint, New
Over dit project
Viva la picnic met formaat 140x80cm Jaartal 2016 140×80.
Marieke was een uurtje bij de picknick te Rhenen en heeft daarna het schilderij afgemaakt in het atelier. Hierdoor konden we een feestelijke onthulling in mijn studio doen. Het schilderij kon droog mee terug en werd direct blij opgehangen bij opa&oma thuis.
Omschrijving: Op een mooie zomerdag in Rhenen viert een familie hun 40jarig huwelijk. Het is een grote klomp vrolijks met beweging, spontaniteit. Het is zeker geen statiportet. Ieder geniet, mag zich zelf zijn en de sfeer is blij en vertrouwelijk. Als u uw oog over het doek laat zwerven gaat de eerste blik uit naar het koppel in het midden. Zij dragen stralend geel en een witte blouse. Dit zijn de feestneuzen, het bruidspaar. Zij worden vandaag in het zonnetje gezet en men verdringt zich rondom hen. Alle houding zijn naar hen gericht. De kleinkids zijn graag dicht bij oma. Ria is zorgzaam en vrolijk type, met de mond wijdt open van het kletsen en enthousiasme voert ze haar man wat druiven. Een klassiek spel. Heerlijk achterover leunend , bourgondisch laat Herman zich verwennen, geniet van het moois. Het paar staat centraal afgebeeld maar niet op de voorgrond. De kleinkinderen zijn vrolijk en blazen bellen , dat refereert aan de opening van de picknick. Er zijn vlaggetjes opgehangen en men zit op kleedjes en her en der heeft iemand een broodje in de hand. De organisatie is in handen van Anne, links, in gestippelde jurk , druk bezig met schaal eten en drinken in haar handen. In volgorde naast Anne : Jan liggend achterzijde, Maaike met zonnebril, Pien Noor Jet  met vlechtjes en krullend haar en herkenbare jurkjes kleur. Oudste dochter waakt over de rest van de kids, Sofie dichtbij oma met strik in haar, Daan geknielde benen en bellenblazend ondeugend. Naast Herman geblesseerde Nienke! en afwezige Thijs. In zelfde houding als pa : Pim met Moos op schoot. Er is een hartje verstopt, succes met zoeken!
Kleurstelling is afgestemd op interieur met voornamelijk blauw, roden. Natuurlijk her en der andere toegevoegd om herkenbaarheid te verhogen.

 

Reactie dochter : “Hoi Marieke, Wat een mooi resultaat!! M’n ouders zijn super blij met het schilderij! Schittert nu hier aan de muur. Staat ook prachtig. Zijn heel blij met onze aankoop! Gaan er een mooi plekje voor zoeken. A”